Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα υψηλού επιπέδου όπου παρέχουμε, να γνωρίζουν πως δομείται το μάθημά που προσφέρουμε:

1) Κάνουμε μια εισαγωγή στη θεωρία

Αποδεικνύουμε όλους τους τύπους προκειμένου να τους εμπεδώσουν οι μαθητές. 

2) Λύνουμε μαζί ασκήσεις στο μάθημα.

Εν συνεχεία λύνουμε τις κυριότερες ασκήσεις στην αρχή μαζί. Έπειτα συνεχίζουμε με τις πιο δύσκολες ασκήσεις .Μαζί με την επίλυση των ασκήσεων κάνουμε ταυτόχρονη επανάληψη στη θεωρία.  Ο  μαθητής ενθαρρύνεται  να λύσει και εκείνος ασκήσεις.

3) Ασκήσεις  για το σπίτι.

Κάθε μαθητής χρειάζεται να λύσει περίπου 20 ασκήσεις την εβδομάδα στο σπίτι, μόνο για το μάθημα της φυσικής.  Η δυσκολία των ασκήσεων αυξάνει προοδευτικά.

4) Εξάσκηση δημιουργικής σκέψης.

Στο τέλος κάθε ενότητας  δίνουμε  2-3 ασκήσεις αυξημένης δυσκολίας, όπως π.χ. ασκήσεις  ολυμπιάδας, χωρίς προθεσμία παράδοσης. Με αυτές τις ασκήσεις ο μαθητής εξασκείται στη δημιουργική σκέψη, που θα χρειαστεί  σίγουρα στο δύσκολο θέμα των πανελληνίων.

5) Διαγώνισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2 με 3 εβδομάδες)

 Λύνουμε κυρίως παλιά θέματα εξετάσεων.   Προετοιμάζουμε ψυχολογικά τον μαθητή  για τις εξετάσεις και εντοπίζουμε τα  σημεία που θα εστιάσουμε περισσότερο στο μέλον.

6) Συστηματικότητα.

Το πρόγραμμα που περιγράψαμε παραπάνω πρέπει να υλοποιηθεί με τρόπο αδιάλειπτο.  Γονείς και καθηγητές υποστηρίζουμε τον μαθητή, για να φέρει σε πέρας τις εβδομαδιαίες υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου